Marcel Top

Brusselse politie ontving al 300 tips na rellen in centrum

Gisteren deed de politie een oproep om beeldmateriaal door te sturen, zodat ze de daders kunnen vatten. Relschoppers bekogelden toen de politie en plunderden winkels, nadat de nationale ploeg van Marokko zich had gekwalificeerd voor het WK voetbal. Voorlopig zijn nog geen daders geïdentificeerd.

De oproep die de politie in Brussel deed om beeldmateriaal door te sturen, heeft succes, zegt de politie zelf. Ze kreeg al zo'n 300 tips binnen rond de rellen van zaterdagnacht. 

Het gaat om interessante filmpjes. Daar zal zeker iets kunnen uitkomen.

Olivier Slosse, commissaris politiezone Brussel Hoofdstad Elsene

De beelden zullen nu bekeken worden. De politie wil zo de daders identificeren, en bepalen wie precies welke feiten heeft gepleegd. "Het gaat om beelden die al op Facebook circuleerden, maar ook beelden van onder meer Snapchat. Het zijn interessante filmpjes met zeer exploiteerbare gegevens. Dus daar zal zeker iets kunnen uitkomen", zegt commissaris Olivier Slosse. 

Op dit moment zijn nog geen daders geïdentificeerd of opgepakt. Eén verdachte werd na de feiten wel opgepakt, maar werd na verhoor weer vrijgelaten omdat er te weinig bezwarende elementen waren.

Bij de rellen zaterdagnacht werden winkels geplunderd, auto's in brand gestoken, en politie en brandweer werden bekogeld met stenen. 22 agenten raakten gewond. Na de rellen kwam er kritiek op de politie, omdat die te laat zou hebben ingegrepen.

Meest gelezen