Videospeler inladen...

Brusselse brandweer dient klacht in na rellen afgelopen weekend

De Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp dient een klacht in tegen onbekenden na de rellen van afgelopen weekend. Dat zegt Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne.

Tijdens de rellen werd de brandweer bekogeld met stenen. "Brandweerlieden aanvallen terwijl zij hulp komen bieden en branden komen blussen is onaanvaardbaar", zo zegt Brussel staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp Cécile Jodogne.

De Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp gaat nu klacht indienen tegen onbekenden voor de beschadiging van het materieel en de agressie tegen de brandweerlieden.

"Zodra de omvang van de schade en verwondingen duidelijk in kaart is gebracht, zullen de nodige maatregelen genomen moeten worden tegen de daders die - ik hoop het - geïdentificeerd zullen worden", zo zegt de staatssecretaris nog.

De rellen braken afgelopen zaterdagnacht uit. Relschoppers bekogelden de politie en hulpdiensten, plunderden of beschadigden in totaal 16 winkels, en staken auto's in brand, nadat de nationale ploeg van Marokko zich had gekwalificeerd voor het WK voetbal. 22 agenten raakten daarbij gewond. 

Intussen heeft de Brusselse politie al 300 tips gekregen met beeldmateriaal van de rellen. 

Meest gelezen