Nicolas Lambert

Celstraf voor man die Raoul Hedebouw aanviel met mes

De man die PVDA politicus Raoul Hedebouw aanviel tijdens zijn 1 mei-toespraak in Luik, is veroordeeld tot 28 maanden cel waarvan 21 met uitstel. De man van 62 uit Luik stak een mes in zijn been, hij werd daarna overmeesterd en aangehouden. 

Een 62-jarige inwoner uit Luik viel dit jaar op 1 mei politicus Raoul Hedebouw aan. Hij is de nationaal woordvoerder en federaal parlementslid van de PVDA, de Partij van de Arbeid. Het communistische Kamerlid hield zijn 1 mei-toespraak in Luik, wanneer hij een messteek kreeg in de linkerbil. Daarvoor is de man nu veroordeeld tot 28 maanden cel, waarvan 21 maanden met uitstel, en een geldboete van 800 euro met uitstel.

Naast de celstraf kreeg de dader ook enkele probatievoorwaarden opgelegd. Hij moet zich laten opvolgen door een psychiater en hij mag geen contact opnemen met Raoul Hedebouw en zijn gezin. Hedebouw kreeg ook een symbolische schadevergoeding van 1 euro.  

"Geen spijt"

De dader zei in de rechtbank dat hij geen spijt had van zijn daad en dat hij de actie had gepland. "Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers", verklaarde de man. Verder gaf hij nog aan dat hij zijn daad stelde, omdat Hedebouw niet had geantwoord op zijn brieven waarin hij de laksheid van het Belgische gerecht had aangeklaagd.  

Meest gelezen