Jonas Hamers / ImageGlobe

Meer dan half miljard euro gaat vanuit België naar buitenland

Vanuit België is vorig jaar voor 514 miljoen euro naar het buitenland gestuurd, vaak naar familieleden. Iets minder dan de helft, 255 miljoen euro, blijft wel binnen de Europese Unie. De transfers vanuit België schommelen al jaren rond de half miljard euro. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat.

In totaal bedraagt de totale transfer van geld vanuit de Europese Unie naar andere landen ruim 42,4 miljard euro. Het overgrote deel daarvan gaat naar landen buiten de EU (30,3 miljard euro). Vooral vanuit Frankrijk gaat veel geld naar familie of investeringen in het buitenland: ruim 9,9 miljard euro.

Polen profiteert het meest van de financiële transfers binnen Europa, vooral doordat familie geld overmaakt naar huis. In totaal gaat het om ruim 2,6 miljard euro. Voor Portugal gaat het om ruim 2 miljard euro. Daarnaast komt er ook nog eens voor ruim 1,2 miljard euro aan salarissen uit landen buiten de Europese Unie terecht in de Europese Unie.

Meest gelezen