N-VA tegen apart meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in culturele sector

Meerderheidspartij N-VA kant zich tegen het voorstel van minister van Cultuur Sven Gatz voor een apart meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de culturele sector. Zo'n apart meldpunt is volgens Vlaams parlementslid Peter Wouters (N-VA) geen goed idee.

Gatz gaf gisteren in "De zevende dag" te kennen dat hij nadenkt over een meldpunt grensoverschrijdend gedrag voor de cultuursector. Dat voorstel heeft hij een maand geleden gedaan aan de culturele sector. De sector heeft tijd gevraagd om dit te overwegen.

Coalitiepartner N-VA is niet gewonnen voor het idee van Gatz. "Uit de hoorzittingen in het Vlaams Parlement blijkt dat er geen nood is aan bijkomende meldpunten, maar wel aan het breder bekendmaken van het bestaande meldpunt 1712", zegt Vlaams parlementslid Peter Wouters.

Volgens Wouters moet de overheid vooral duidelijkheid creëren en versnippering tegengaan en werk maken van een beleidsdomeinoverschrijdende aanpak van de problematiek.
   

"Het gaat niet op een nieuw meldpunt te willen creëren omdat een bestaand meldpunt te weinig bekend is. Beter is ervoor te zorgen dat het bestaande meldpunt algemeen bekend geraakt. Laat ons daar de prioriteit van maken", aldus Wouters.

Meest gelezen