Zeiljacht dat onbemand op Noordzee ronddobberde aangespoeld in Nederland

Een zeilboot die dit weekend zonder nog iemand aan boord ronddobberde op de Noordzee, is nu aangespoeld aan de Nederlandse kust. 

Het jacht dreef gisteren een hele dag stuurloos op zee, nadat het voor de kust van Scheveningen op drift was geslagen. Vanochtend bleek dat het schip uiteindelijk was aangespoeld op het strand van Ouddorp, op het eiland Goeree-Overflakkee.

De zeiler, een Canadees van 63, werd door een helikopter van de kustwacht veilig van boord gehaald. Daarna is geprobeerd om het jacht met een schip weg te slepen. Maar door het slechte weer, werd die actie gestaakt.

Daarop is het schip aan de golven toevertrouwd. De eigenaar had de boot pas gekocht in Engeland en was in de problemen geraakt. Pas na vier dagen werden zijn vuurpijlen opgemerkt. Hij had blijkbaar ook communicatie-apparatuur aan boord die niet aan de normen voldeed.  

Meest gelezen