Ontdek de tien genomineerden voor de Grote Prijs en Publieksprijs Jan Wauters

Op woensdag 22 november reikt de VRT voor de zesde keer de Grote Prijs Jan Wauters uit, de VRT-taalprijs voor creatief en uitmuntend taalgebruik. Ook dit jaar is er opnieuw een Publieksprijs.

De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid "die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit".

Met deze prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.
Uit tien genomineerden kiest de jury de winnaar voor 2017. Het publiek kan stemmen voor de Publieksprijs Jan Wauters.

Voor de Publieksprijs Jan Wauters kunt u maximaal één stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met dinsdag 21 november, 12.00 uur via www.groteprijsjanwouters.be

De genomineerden zijn: Annelies Beck, Merijn Casteleyn, Sander De Keere, Ayco Duyster, Otto-Jan Ham, Aster Nzeyimana, Elke Pattyn, Marc Van de Looverbosch, Peter Van de Veire en Britt Van Marsenille.

Ontdek ze in deze video.

De winnaars van de Grote Prijs en de Publieksprijs Jan Wauters worden bekendgemaakt op woensdag 22 november tijdens REYERSTaal in De Somer, in Leuven.

Meest gelezen