Videospeler inladen...

Oost-Vlaamse bakkers maken boezembrood om borstkankeronderzoek te steunen.

Al meer dan 80 bakkers gaan de komende 3 weken boezembrood verkopen om het borstkankeronderzoek van Prof. Dr. Herman Depypere van UZ-Gent te ondersteunen.

Omdat Music For Life dit jaar zijn tenten opslaat in het Oost-Vlaamse Wachtebeke wilde de bakkersfederatie van Oost-Vlaanderen iets doen om het goede doel te steunen.  Toen een goede vriendin van bakker en initiatiefnemer Luc Welvaert borstkanker kreeg, viel de keuze op het borstkankeronderzoek van Professor Depypere.

Bruin en gezond

De bakkersfederatie deed een oproep om boezembrood te gaan bakken. Het gaat om twee bruine broodjes in de vorm van twee borsten die aan elkaar hangen. "We hebben gekozen voor een recept dat elke warme bakker kan maken", zegt Luc Welvaert. "We kozen ook bewust voor een bruin en dus gezond brood."

Het boezembrood kost 3 euro en van elk verkocht brood gaat er een halve euro naar Music For Life. De actie loopt nog tot met 3 december.

Het initiatief wordt goed opgepikt door de bakkers. Ondertussen zijn er al meer dan 80 die meedoen en daar kunnen er nog bijkomen. Het blijft niet alleen bij Oost-Vlaanderen. Ondertussen zijn er al bakkers uit de Kempen en uit Vlaams-Brabant die ook boezembrood gaan bakken.

Meest gelezen