Peter Goossens gelauwerd voor 15 jaar topscores op 15-jarig jubileum Gault&Millau

Peter Goossens van “Hof van Cleve”  werd gelauwerd. De Belgische versie van de Gault&Millau-Gids is 15 jaar oud en evenveel keren, 15 maal op rij dus (!), haalde Goossens een score van 19.5/20. Hij is de enige chef die deze score 15 jaar lang behaald heeft. Enkel Christophe Hardiquest van Bon-Bon komt eventjes in de buurt, met nu al voor de derde keer een 19,5.  

Goossens staat aan het fornuis in “Hof van Cleve” sinds 1987. Eerst was het de betere brasseriekeuken, maar na vijf jaar koos Goossens voor de fijne keuken en hij heeft zich heel snel opgewerkt tot een toonaangevende chef. Zes jaar later had hij al twee Michelinsterren. Dat werden er later zelfs drie, in 2005.

“Hof van Cleve” figureert ook altijd weer in de ranglijsten van de beste restaurants ter wereld. Tien jaar geleden plaatste Restaurant Magazine het restaurant op de 14e plaats wereldwijd. Naderhand zakte het wat uit de top-20. In 2016 viel “Hof van Cleve” uit de top-50, maar sinds dit jaar is plaats 50 voor de topzaak uit Kruishoutem.

Goossens is ook bekend als televisiekok in Vlaanderen, al houdt hij zich nu toch al enkele jaren eerder weg van het scherm.

Onze klanten een super service bieden, daar draait alles om

Peter Goossens, Topchef

Peter Goossens is uiteraard erg blij met de erkenning. "Het doet  plezier te merken dat je nog altijd aan de top staat", zegt hij. ""Daar werk je ook alle dagen voor. We doen het natuurlijk niet alleen voor Gault&Millau maar uiteraard in de eerste plaats voor onze klanten. Zorgen dat zij lekker eten en een super service krijgen, daar draait alles om."

Hij ziet het ook breder dan enkel zijn persoonlijk succes. "De Belgische keuken is top", reageert hij. "Ik denk dat er nergens zoveel goeie restaurants zijn als in België. Vlamingen zijn altijd wat schuchter geweest, maar ik denk dat we er veel meer mee moeten buitenkomen. Wij hebben gewoon de beste koks ter wereld."

Meest gelezen