Nicolas Maeterlinck

Treinverkeer hervat tussen Aalst en Denderleeuw na uitgelopen werkzaamheden

Wie vanochtend de trein moest nemen tussen Gent en Brussel, moest rekening houden met vertragingen. Geplande werkzaamheden op de klassieke treinverbinding, tussen Aalst en Denderleeuw, waren namelijk uitgelopen. Daardoor reden vervangbussen tussen beide stations. Intussen zijn de werken afgerond en kunnen de treinen weer rijden. 

Tussen Gent en Brussel liggen er twee spoorlijnen: de klassieke lijn (lijn 50) en een snelle lijn. Op de klassieke lijn werden tijdens het weekend op de twee sporen tussen Aalst en Denderleeuw werken uitgevoerd. Daar werden twee wissels en 300 meter spoor vervangen. Maar door onvoorziene omstandigheden waren de werken vanochtend niet klaar. 

Dit had tot gevolg dat er vanochtend geen treinverkeer mogelijk was tussen de stations van Aalst en Denderleeuw.  De NMBS moest daarom vervangbussen inleggen tussen beide stations. 

Uiteindelijk meldde spoorwegbeheerder Infrabel rond 11 uur dat alle sporen  waren vrijgemaakt en het gewone treinverkeer kon hervatten, maar dat er nog altijd gevolgvertragingen kunnen zijn voor de treinen op het bewuste traject.

Meest gelezen