Rode Duivels zoeken pleeggezinnen en dagen alle clubs uit!

Het is deze week de Week van de Pleegzorg en dat is ook de Rode Duivels niet ontgaan. Samen met Pleegzorg Vlaanderen dagen ze alle sportclubs uit, en vragen ze om een spandoek op te hangen in hun club. Zo helpen ze mee met de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen, want die blijven hard nodig.

Het is een niet alledaags zicht. De Rode Duivels in een werkpak en met mondmaskers aan de slag voor pleegzorg. Zo willen ze sportclubs warm maken om hun club te doneren aan pleegzorg. Clubs die zich willen engageren, kunnen meer informatie vinden op minidevils.be

“Er is nog steeds een groot tekort aan pleeggezinnen in ons land”, zegt Niels Heselmans van Pleegzorg Vlaanderen. In België wachten zeshonderd kinderen op een pleeggezin. "Samen met de Rode Duivels zijn we dan ook op zoek naar een warm gezin. Het zijn kinderen die voor korte of lange tijd niet thuis kunnen wonen". 

"We willen ouders die hun eigen kinderen aanmoedigen bij het voetbal, basketbal, tennis, of andere sport aanzetten om na te denken of ze als pleeggezin ook een meerwaarde kunnen betekenen in het leven van een pleegkind. Daarom vragen we clubs een spandoek op te hangen dat het gesprek over pleegzorg op een laagdrempelige manier op gang kan trekken naast de zijlijn of op de tribune", zegt Heselmans.

Pleeggezin in alle maten en vormen

"Of je nu éénoudergezin bent of een holebi-gezin, met of zonder kinderen: dat hoeft geen drempel te zijn om pleeggezin te worden. Belangrijk is dat je kinderen een warm nest wil bieden en ruimte kan geven aan hun ouders om nog een stukje mee te supporteren en op te voeden", besluit Heselmans.

Wil je meer weten? Dat kan op pleegzorgvlaanderen.be

Meest gelezen