Saudi-Arabië heft blokkade havens en luchthavens in Jemen weer op

Saudi-Arabië heeft aangekondigd dat de blokkade van de havens en luchthavens in Jemen tegen morgen wordt opgeheven. De internationale coalitie onder leiding van de Saudi's in Jemen had het land vorige week zowat van de buitenwereld laten afsluiten, ter vergelding van een raketaanval op de Saudische hoofdstad Riyad.

Op 4 november hadden de Saudi's een ballistische raket kunnen onderscheppen in de buurt van de luchthaven van Riyad. Die zou zijn afgevuurd door de sjiitische Houthi-rebellen in Jemen. Die worden gesteund door Iran, aartsvijand van Saudi-Arabië.

Ter vergelding had Riyad de Jemenitische hoofdstad Sanaa laten bombarderen. Ook alle luchthavens en havens in Jemen werden geblokkeerd, waardoor de Jemenitische bevolking ook van broodnodige noodhulp werd afgesneden.

Vandaag heeft de Saudische vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties laten weten dat de havens en luchthavens vóór morgen weer worden opengesteld.

Jemen wordt al ruim twee  jaar verteerd door een felle burgeroorlog. Die begon nadat de Houthi-rebellen de door Riyad gesteunde regering van de macht hadden verdreven.

Meest gelezen