Nicolas Maeterlinck

Stad Brussel wil getroffen handelaars helpen

De stad Brussel wil de getroffen handelaars op de Lemonnierlaan financieel helpen. Dat zegt Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR) na een bezoek aan de gevandaliseerde wijk.

Tijdens haar bezoek heeft schepen Lemesre de getroffen handelaars en de voorzitter van de handelaarsvereniging van de wijk, Nour Eddine Layachi ontmoet. Samen hebben ze bekeken op welke manier de Stad Brussel bijkomende hulp kan verlenen.

"Eens wij de kosten voor de beveiliging van winkels hebben geraamd, bekijken we of de handelaarsvereniging een subsidie kan krijgen. Wij onderzoeken eveneens of het mogelijk is om de franchise van handelaars die een dossier schadevergoeding bij hun verzekeraar indienen, over te nemen", aldus Lemesre.

Meest gelezen