Videospeler inladen...

Trump trekt ongewild gekke bekken op groepsfoto

Donald Trump was afgelopen weekend even het noorden kwijt tijdens zijn bezoek aan de Filipijnen. Als gast op de ASEAN-top, een ontmoeting van Zuidoost-Aziatische landen, werd Trump uitgenodigd om te poseren voor een groepsfoto. En dat leverde ongewild enkele grappige plaatjes op

Toen alle leiders op een podium klaar stonden voor de foto, werden ze opgeroepen om hun beste lach op hun gezicht te toveren. Dat lukte Trump niet meteen, want Trump was zichtbaar in de war door het tafereel waar hij deel van uitmaakte.

Op de ASEAN-top is het namelijk traditie dat de aanwezige leiders met gekruiste armen elkaar een hand geven voor de foto. Een gebaar waar Trump kennelijk nog niet was in ingewijd. Want terwijl de mannen naast hem hand reikten, wist Trump een aantal tellen niet wat hij moest doen.

Eerst vouwde hij gewoon zijn handen voor zich... 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Vervolgens gaf hij zijn rechterbuur, de Vietnamse premier Nguyen Xuan Phuc, een gewone hand...

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Met een aantal opvallende grimassen en een onhandige beweging, slaagde de boomlange Trump er uiteindelijk in om de Filipijnse president Duterte een hand te geven.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trumpshake

De foto’s van de handshake zijn sinds gisteren online viraal gegaan. De handshakes van Trump hebben in het verleden overigens al vaker de aandacht getrokken. Bij grote ontmoetingen met wereldleiders valt telkens op hoe de Amerikaanse president lang en heel stevig de hand schudt terwijl hij de arm van de ander naar zich toe trekt.

AFP or licensors

Dat laatste ondervond premier Charles Michel nog toen Trump een bezoek bracht aan België. Tijdens datzelfde bezoek viel het ook op hoe Trump zijn Franse collega Emmanuel Macron secondenlang de hand schudde. Zo hard dat diens hand er wit van uitslag.

Maar het bekendst is de Trumpshake die de Japanse premier Shinzo Abe ten deel viel. In februari hield Trump Abes hand maar liefst 19 seconden vast, zo stevig dat Abe een pijnlijke grimas bij trok en “sterke handen” uitstiet.

Meest gelezen