Uitbreiding bij Melexis in Ieper zorgt voor extra jobs

Melexis, dat chips en sensoren produceert voor de auto-industrie gaat zijn fabriek in Ieper aanzienlijk uitbreiden. Er komen 50 jobs bij.  Het bedrijf zal vooral nieuwe operators, technici en ingenieurs aanwerven. 

Het investeert 1 miljoen euro in 1.300 vierkante meter extra ruimte bovenop de bestaande 7.000 vierkante meter. 

In 2013 investeerde het bedrijf al 10 miljoen euro in een uitbreiding van de vestiging met een nieuwe productie-unit. De nu aangekondigde extra uitbreiding zal normaal in het eerste kwartaal van volgend jaar al afgerond zijn. Van zodra de nodige goedkeuringen binnen zijn, zal Melexis met de bouw starten. 

Mexelis zegt nieuwe operators, technici en ingenieurs te zullen aantrekken. Daardoor zal het aantal werknemers stijgen van 250 naar 300. "We zijn sinds 1988 actief in Ieper en met deze verdere uitbreiding laat Melexis duidelijk zien dat het zich engageert om langdurig een belangrijke en verantwoordelijke werkgever in deze regio te zijn", zegt Bertrand Leterme, manager van de site in Ieper.

Meest gelezen