© VRT Lies Willaert

VRT garandeert uitbetaling prijzengeld "Twee tot de zesde macht"

De VRT heeft beslist dat de kandidaten van de geschrapte afleveringen van "Twee tot de zesde macht" hun prijzengeld zullen uitbetaald krijgen. Vorige week kondigde de VRT aan dat de samenwerking met Bart De Pauw wordt stopgezet na getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag. De uitzending van de zondagavondquiz "Twee tot de zesde macht" werd onmiddellijk geannuleerd.

De VRT garandeert de uitbetaling van het prijzengeld voor de winnaars van het spelprogramma "Twee tot de zesde macht". Wie de finale van de quiz wint, krijgt 10.000 euro. In het contract van de deelnemers staat dat de uitzendingen op televisie moeten komen.

"VRT garandeert dat de uitbetaling zal gebeuren, ondanks dat het programma niet meer wordt uitgezonden. Als de deelnemende BV's de finale van de quiz winnen, gaat het prijzengeld naar De Warmste Week van Music For Life. Ook dit wordt gegarandeerd. VRT heeft hierover contact gehad met het productiehuis Koeken Troef!", meldt de openbare omroep in een persbericht.

Vorige week heeft de VRT beslist om de samenwerking met Bart De Pauw stop te zetten. De vier niet uitgezonden afleveringen van het lopende seizoen van "Twee tot de zesde macht" worden niet meer op antenne gebracht.

Meest gelezen