Videospeler inladen...

"De excuses van De Pauw zijn een gemiste kans"

De excuses die Bart De Pauw gisterenavond verstuurd heeft in een persmedeling, zijn een gemiste kans. Dat zegt advocate Christine Mussche, die intussen al door meer dan 10 vrouwen gecontacteerd werd. "Voor mijn cliënten voelt dit niet aan als excuses, want De Pauw blijft alles minimaliseren", aldus de advocate.

Gisterenavond liet Bart De Pauw via zijn advocaat weten dat hij "tot inzicht is gekomen dat zijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt". Hij excuseerde zich bij iedereen die zich door hem geïntimideerd zou hebben gevoeld en belooft dat dat niet meer zal gebeuren.

"Opnieuw feiten minimaliseren en verantwoordelijkheid verschuiven"

Christine Mussche, de advocate van de vrouwen die een klacht indienden bij de VRT, betreurt de mededeling van De Pauw. "Dit is een gemiste kans", zegt ze. "Dat hij tot inzicht is gekomen, is op zich een goede zaak. Maar jammer genoeg begint hij verder in de tekst opnieuw de zaken te minimaliseren. Hij heeft het over flirterige en speelse sms'en en insinueert dat de vrouwen hem verkeerd hebben begrepen. Dat is jammer, want zo schuift De Pauw het opnieuw in de schoenen van de vrouwen, alsof zij de sms'en fout hebben aangevoeld. Hij zou beter gewoon excuses aanbieden zonder de feiten te minimaliseren en de verantwoordelijkheid te verleggen."

Al meer dan 10 klachten

Mussche benadrukt nog eens dat er wel degelijk meer aan de hand is dan louter speelse en flirterige sms'en. "Bovendien werden al die sms'en verstuurd vanuit een machtspositie, waardoor de vrouwen er in sommige gevallen niet op durfden reageren."

Dit weekend hebben er al meer dan tien vrouwen contact opgenomen met de advocate met klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Meest gelezen