Videospeler inladen...

Zeker 53 doden bij luchtaanval op Syrische markt

In het noorden van Syrië zijn volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zeker 53 doden gevallen bij luchtaanvallen op Atareb. Onder de slachtoffers ook vrouwen en kinderen. Het dorp in de provincie Aleppo ligt nochtans in een "de-escalatie zone", een zone waar niet meer gevochten zou mogen worden.

Drie keer na mekaar zou de markt in Atareb vanuit de lucht aangevallen zijn. Daarbij zijn 53 mensen omgekomen zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, de meerderheid zijn burgers, waaronder ook 5 kinderen en 3 vrouwen. Wie de luchtaanvallen uitvoerde, het Syrische leger of Rusland, is volgens het Observatorium onduidelijk. 

De markt is herschapen tot puin, waarin reddingswerkers zoeken naar mogelijke overlevenden. Een politiekantoor vlak naast de markt is ook geraakt. De kans bestaat dat het aantal slachtoffers nog stijgt, want de verwoesting is massaal, zegt een contactpersoon aan het persagentschap AFP.

Atarab ligt in de provincie Aleppo en valt onder de controle van rebellen. In de regio verblijven tienduizenden Syriërs die gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld.  Atareb behoort ook tot een van de 4 de-escalatiezones in Syrië. Onder impuls van Rusland, Iran en Turkije zijn die eerder dit jaar ingevoerd. Het geweld is er sindsdien wel afgenomen, maar nooit volledig gestopt.

Meest gelezen