Videospeler inladen...

"Diamant blijft soms bron van conflict, niet van duurzame ontwikkeling"

In Brussel is een grote conferentie gehouden over de diamantindustrie in Afrika. Een tiental ministers uit Afrikaanse landen die diamant produceren, zijn ervoor overgevlogen.  Ook de Zuid-Afrikaanse oud-president Thabo Mbeki is er.

De vertegenwoordigers van de Afrikaanse landen gaan in gesprek met meer dan 300 vertegenwoordigers van de diamantindustrie en de diamanthandel, ook en vooral uit Antwerpen. Op die manier wil ons land zich eens te meer op de kaart zetten als centrum van de diamantsector wereldwijd.

Opmerkelijk is wel dat het belangrijkste Afrikaanse land waar grondstoffen, wellicht ook diamanten, nog altijd dienen om de aanslepende oorlogen te financieren, hier nauwelijks vertegenwoordigd is: Congo.

Meest gelezen