Aanmelden voor gratis voorleessoftware kan vanaf 15 november

Vanaf woensdag 15 november kunnen leerlingen uit het gewoon en buitengewoon basis- en secundair onderwijs die
moeilijk lezen zich aanmelden om gratis gebruik te maken van voorleessoftware.  Daarmee kunnen ze leerboeken omzetten in luisterboeken. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) investeert 876.000 euro in het project.  

In Vlaanderen zijn er naar schatting 60.000 leerlingen met ernstige lees-, spelling- en/of schrijfproblemen.  Met voorleessoftware kunnen zij  leerboeken laten omzetten in luisterboeken.  Zo kunnen ze de leerstof op school beter verwerken. Minister Crevits investeert 876.000 euro om die voorleessoftware gratis via weblicenties ter beschikking te stellen.  Er werden vier softwarepakketten geselecteerd .

Vanaf morgenochtend 10 uur kunnen leerlingen uit het gewoon en buitengewoon basis- en secundair onderwijs zich voor de gratis software aanmelden.  Het gaat onder andere om leerlingen die kampen met ernstige lees- en/of schrijfproblemen.  Ze krijgen dan een gratis jaarabonnement.  De registratie gebeurt door de leraar, de ouders,  of de zorg- of de ICT-coördinator  via de website www.leesvoor.vlaanderen.  De vzw Eureka controleert de geldigheid van de aanvraag.  Gebruikers kunnen het hele schooljaar lang een aanvraag indienen. 

Meest gelezen