© The Hollywood Archive - creative.belgaimage.be

Amazon verwerft rechten van "Lord of the Rings"

Amazon heeft de wereldwijde televisierechten verworven voor "The lord of the rings" en is van plan om van de fantasy-romans van JRR Tolkien tv-series te maken. 

De tv-adaptatie zal nieuwe verhaallijnen verkennen die Tolkiens "The fellowship of the ring" voorafgaan, het eerste deel van "The lord of the rings"-trilogie. Een mogelijk bijkomende spin-off is onderdeel van de deal.

De originele serie, die exclusief van start zou moeten gaan op Prime Video, zal geproduceerd worden door Amazon Studios, in samenwerking met de Tolkien Estate and Trust, HarperCollins en New Line Cinema, een onderdeel van Warner Brothers entertainment, zegt Amazon in een persbericht.

Filmjournalist Ward Verrijcken geeft uitleg over Amazon Prime

Meest gelezen