Videospeler inladen...

Barbie krijgt voor het eerst een hoofddoek

Mattel brengt volgend jaar voor het eerst een Barbiepop met een hoofddoek op de markt. Dat heeft de speelgoedmaker aangekondigd. Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad stond model voor de pop.

Mattel verkoopt al 58 jaar Barbiepoppen, maar tot nu toe bestonden er nog geen officiële poppen met een hoofddoek. Daar komt volgend jaar verandering in: in de zogenoemde Shero-reeks van poppen, gebaseerd op vrouwelijke rolmodellen, zal de eerste pop met een hijab in de winkel liggen.

De Barbie die een hoofddoek krijgt, is gebaseerd op Ibtihaj Muhammad. De 31-jarige schermster werd bekend als de Amerikaanse moslima die vorig jaar als eerste Amerikaanse atlete met een hoofddoek deelnam aan de Olympische Spelen, in Rio. Ze won toen brons.  Muhammad begon met schermen omdat ze daarbij als moslima een hoofddoek kon dragen tijdens het sporten.

Trots

“Ik ben trots dat kleine meisjes nu overal met een Barbie zullen kunnen spelen die een hoofddoek draagt!”, reageert de schermster op Twitter. “Dit is een kinderdroom die in vervulling gaat.”

Het is de eerste keer dat Mattel zelf Barbies met een hoofddoek zal maken. Wie eerder een Barbie met een hijab wilde, moest die zelf knutselen. Dat deed een Nigeriaanse vrouw bijvoorbeeld al met haar Hijarbie. Haar poppen met hoofddoeken hebben bijna 80.000 volgers op Instagram.

Meest gelezen