Videospeler inladen...

Moeizame avondspits rond Antwerpen door versperde Beverentunnel

In het Antwerpse havengebied is de Beverentunnel op de R2 volledig versperd richting Nederland door een aanrijding tussen vier vrachtwagens. Het ongeluk veroorzaakt heel wat fileleed in en rond Antwerpen. 

De aanrijding gebeurde volgens het Verkeerscentrum bij vertraagd verkeer op de rechterrijstrook. Een vrachtwagen reed er achteraan in op een andere vrachtwagen en door de klap werden ook de twee voertuigen daarvoor nog geraakt.

De tunnel is volledig versperd en dat laat zich voelen tijdens de avondspits: op zowel snel- als lokale wegen is het lang aanschuiven. Het Verkeerscentrum vraagt dan ook om de omgeving indien mogelijk te vermijden.

Verkeer over langere afstand vanuit Beveren richting Nederland kan beter omrijden via de Antwerpse ring (R1) om de E19 of A12 te bereiken. Maar daardoor er is het wel filerijden op de E34 en de Antwerpse Ring naar de Kennedytunnel, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. 

Lokaal moet je de snelweg verlaten aan Waaslandhaven-Zuid, om vervolgens calamiteitenroute U te volgen tot de oprit Waaslandhaven-Noord.

 

Meest gelezen