Brit excuseert zich na heisa over ambulance die zijn oprit blokkeert

"Misschien dat je bezig bent met het redden van levens, maar parkeer je ambulance niet op een stomme plaats, waardoor ik niet kan wegrijden." Dit briefje van Hassan Shabbir uit Birmingham, Groot-Brittanië, ging de afgelopen dagen op sociale media viraal en werd er druk besproken. Ook nieuwsmedia pikten met een gevoel van verontwaardiging het verhaal op. Shabbir erkent nu op diverse Britse nieuwmedia dat hij verkeerd gehandeld heeft.

Terwijl Shabbir stond te wachten om te kunnen wegrijden, was het medisch personeel van de ambulance enkele huizen verder met het redden van een patiënt in een ontwenningscentrum. De man stierf uiteindelijk ten gevolge van interne bloedingen.

Het was niet de eerste keer dat Shabbir zijn oprit niet kon op- of afrijden ("Soms moet ik mijn tweede wagen gebruiken, omdat ik met de andere geblokkeerd sta."). Na 20 minuten wachten werd het Shabbir dit keer te veel: "Ik verloor alle controle en kreeg een soort van adrenalinestoot in mijn hoofd. Ik heb dan iets neergekrabbeld en dat achter de ruitenwisser gestoken."

Dat briefje werd via Twitter gedeeld, met de mededeling: "Er is toch iets fout met dit land als onze hulpdiensten moeten rekening houden met deze triviale parkeerbriefjes." Zowel op nieuwsmedia als op sociale media werd het onbegrip van de briefschrijver daarna danig op de korrel genomen.

Shabbir: “Wat ik gedaan heb is monsterlijk, maar ik ben geen monster. Er is geen rechtvaardiging mogelijk voor hetgeen ik gedaan heb. Ik schaam me dan ook diep, zelfs voor ik ontdekt heb dat de man in kwestie overleden was. Waardoor het hetgeen ik gedaan heb, nog erger maakt."

"Ik wil me diep excuseren en heb spijt van wat ik gedaan heb. Als ik de tijd zou kunnen terugdraaien, zou ik dat zeker doen”, aldus de 27-jarige man nog.

Meest gelezen