Bryan Cranston ("Breaking bad"): "Misschien is er ooit een weg terug voor Weinstein en Spacey"

Als ze ooit oprecht berouw tonen en als de maatschappij het wil, kunnen Harvey Weinstein en Kevin Spacey mogelijk ooit een tweede kans krijgen. Dat zegt Bryan Cranston ("Breaking bad") in een gesprek met de BBC.

Kunnen Harvey Weinstein, Kevin Spacey en andere Hollywoodbonzen ooit nog een rol van betekenis spelen in de filmwereld nu ze in ongenade zijn gevallen wegens wangedrag, seksuele intimidatie of zelfs verkrachting? Volgens Bryan Cranston is de kans niet onbestaande, mits een resem voorwaarden wordt vervuld. Dat laat de Amerikaanse acteur bekend van "Breaking bad" verstaan in een gesprek met de BBC.

"Het zou tijd en een maatschappij die hen vergeeft vergen", zegt Cranston, "en het zou geweldig veel berouw van hun kant vergen, net als het besef dat ze een diepgeworteld psychologisch en emotioneel probleem hebben. Het duurt jaren om dat goed te maken."

"Als ze ons zouden tonen dat ze inspanningen leveren, dat ze oprecht spijt hebben, dat ze het willen goedmaken, dat ze hun daden niet verdedigen, maar om vergeving vragen, dan is er misschien ooit ruimte [voor een weg terug], misschien."

Seksuele roofdieren zijn geen probleem van Hollywood, ze zijn een maatschappelijk probleem

"Dan zou het aan ons zijn om geval per geval te bepalen of deze of gene mens een tweede kans verdient. Die mogelijkheid moeten we openlaten, vind ik. We mogen dat pad niet afsluiten en zeggen: "Naar de maan met die kerel, rot weg en verdwijn voor de rest van je leven". Laten we dat niet doen, laten we groter zijn."

Tegelijk juicht Cranston toe dat alle seksschandalen in Hollywood losbarsten. "Momenteel is iedereen hypergevoelig voor zaken als deze en dat is goed. Seksuele roofdieren zijn geen probleem van Hollywood, ze zijn een maatschappelijk probleem. Het is goed dat dit aan het licht komt."

Meest gelezen