© Rambaud / Alpaca / Andia.fr

Burgemeester van Venetië: “Toeristen die klagen over lunch van 500 euro? Gierigaards!”

“Als je naar Venetië komt, moet je geld uitgeven.” Zo reageert de burgemeester van Venetië op een klacht van een Brits gezin dat zich afgezet voelde door een restaurant in de toeristische Italiaanse stad. De drie Britten waren steil achterover gevallen toen ze na een lunch in het centrum van de stad een rekening van 526,50 euro gepresenteerd kregen.

Toen Luke Tang, een Brit die in Venetië woont, zijn bejaarde ouders op bezoek kreeg, nam hij hen mee naar een etentje dat ze niet snel zullen vergeten. Nadat ze in een restaurant aan het bekende San Marcoplein een voorgerechtje en een spaghetti als hoofdgerecht hadden besteld, kregen ze onder andere 20 oesters, gegrilde vis en kreeft geserveerd.

Kennelijk had Tang in gebrekkig Italiaans iets verkeerds besteld. Dat bleek ook toen het drietal nadien de gepeperde rekening gepresenteerd kreeg. “Ik kreeg bijna een hartaanval”, zei Tang achteraf. Omdat ze een vlucht moesten halen, gingen de drie niet in discussie en betaalden ze de rekening.

Open brief

Achteraf nam Tang wel de tijd om een open brief te schrijven naar de burgemeester van Venetië. “Ik verwacht geen terugbetaling, maar ik wil uw aandacht vestigen op het gedrag van de uitbaters van deze zaak. Dit zal de reputatie van Venetië ruïneren”, schreef de Brit boos.

Burgemeester Luigi Brugnaro liet dit niet over zijn kant gaan en reageerde in zijn gekende flamboyante stijl en noemde de klagers gierigaards. “De rekening was correct”, zei hij in een reactie op de Italiaanse tv. “Ik wil de waard zelfs complimenteren, want dit toont aan dat in Venetië alles volgens het boekje wordt gedaan.”

Geld uitgeven

“Als je naar Venetië komt, moet je geld uitgeven, en een fooi geven aan alle mensen die er voor jou werken.” De burgemeester toont er geen begrip voor dat de Britten het Italiaans niet goed machtig waren. “Als je naar Italië komt, moet je Italiaans leren en een beetje Venetiaans zou ook geen kwaad kunnen.”

In een tweet, verstuurd vanuit de luchthaven van Wenen trapte Brugnaro nog even na. In de tweet stond een foto van een rekening voor 4 espresso’s, samen goed voor 11,60 euro. “Naar wie moet ik nu schrijven over deze rekening?”, sneerde hij.

Meest gelezen