Videospeler inladen...

CEO van Telenet over Bart De Pauw: "Zou hetzelfde gedaan hebben als Paul Lembrechts"

Als ik in de positie van VRT-CEO Paul Lembrechts was geweest, had ik hetzelfde gedaan. Dat zegt Telenet-CEO John Porter in "Van Gils & gasten" over het beëindigen van de samenwerking met Bart De Pauw. "Je moet tegen dit soort zaken heel streng optreden. Dat doen we ook bij Telenet." Porter was te gast samen met zijn moeder Sandra Van Fossen, een activiste voor vrouwenrechten.

"Mijn persoonlijke visie is dat "onschuldig tot het tegendeel bewezen is" een kwestie is voor het gerecht, niet voor het bedrijfsleven of de media", zegt Porter. "Je wil mensen samenbrengen in een omgeving waar ze zich veilig voelen en productief en creatief kunnen zijn. Je moet streng optreden tegen dit soort zaken. Dat doen we bij Telenet ook."

"It's showtime", de nieuwe fictieserie van Bart De Pauw die volgend jaar te zien zou zijn op Eén, blijft voorlopig in het aanbod van Telenet, want daar is de serie al te bekijken op aanvraag. "Ons standpunt is dat dit iets is tussen de VRT en Bart De Pauw. Hij heeft veel gemaakt de voorbije jaren. Het is niet aan ons om dat "opus" te bekijken en te beslissen wat er gepast is en wat niet."

Keerpunt

Porter had zijn moeder Sandra Van Fossen meegebracht naar "Van Gils en gasten". Zij was eerder vandaag te gast bij Telenet om het managementteam toe te te spreken. Van Fossen is een voormalige hoogleraar aan de universiteit van Maryland en een voorvechtster van vrouwenrechten.

Haar boodschap is dat vrouwen moeten uitzoeken wat ze willen en dat ook duidelijk moeten maken. "Ambitie tonen is nog steeds geen gebruikelijke rol voor vrouwen. Ze worden opgevoed om aardig over te komen. We willen vrouwen aanmoedigen om hun sterkte onder ogen te zien en niet bang te zijn om die te gebruiken."

Volgens Van Fossen is het een goeie zaak dat er nu gesproken wordt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Het slechte nieuws is dat er nog meer zal komen. Het goede nieuws is dat we een keerpunt bereiken waarbij vrouwen niet meer bang zullen zijn om erover te praten en geen slachtoffer meer zullen zijn."

Meest gelezen