Videospeler inladen...

Delphine Boël: "Na een overdosis negativiteit, ga ik nu de schoonheid tegemoet"

Delphine Boël heeft genoeg van woede en negatieve gevoelens en omarmt voortaan liefde en schoonheid. Dat zegt de mogelijke dochter van koning Albert II in "Van Gils & gasten" naar aanleiding van haar nieuwe tentoonstelling.

"Obsessed with love": zo heet de nieuwe expo van Delphine Boël die op 18 november de deuren opent in WM Gallery in Antwerpen. Waar haar kunst vroeger bulkte van woede en negatieve gevoelens, spat de liefde deze keer letterlijk van de schilderijen.

"Obsessie kan positief zijn", zegt Boël in "Van Gils & gasten" op Eén. "Ik ben door mijn werk geobsedeerd. Als ik geen kunst maak, zit het niet goed in mijn hoofd. Ik ben een autobiografische kunstenaar, ik baseer me op wat ik rond mij zie. Veel mensen zijn door angst, macht of geld geobsedeerd. Ik weigerde om zo oud te worden, negatief en vreselijk."

Voor haar expo heeft Boël het woord "love" tienduizenden keren op tientallen canvassen geschreven. "Mijn arm is gewond. Op 1 enkel schilderij heb ik 7.000 keer "love" geschreven. Daarbij maak ik het woord telkens nog mooier dan het is door elke "o" een andere kleur te geven."

Blablabla

Met al die liefde breekt Boël naar eigen zeggen definitief met haar kwade "blablabla"-boodschappen aan het adres van haar mogelijk biologische vader koning Albert II. "Ik ben volwassener nu. Het is tijd, ik ben bijna 50. Ik ben ook gevoeliger. Vroeger kon ik horrorfilms verdragen of films waarin kinderen sterven, nu kan ik dat niet meer. Ik heb een overdosis negativiteit gehad, nu ga ik de schoonheid tegemoet."

Over haar juridische strijd met Albert II over de erkenning als zijn biologische dochter wil Boël niet veel kwijt. "Ik weet dat iedereen meer wil weten hierover. Het gaat goed, we gaan vooruit. Het gaat traag, maar in mijn hart heb ik gewonnen omdat het Grondwettelijk Hof mij gelijk heeft gegeven."

Meest gelezen