Videospeler inladen...

Directrice Zelfmoordlijn: "Mensen blijven twijfelen tussen leven en dood"

Het verhaal van een zelfdoding en het biechtgeheim in Brugge houdt ook de vrijwilligers bezig die werken voor de Zelfmoordlijn. 

Op het nummer 1813 kunnen mensen terecht die kampen met donkere gedachten. In principe doen die mensen dat anoniem en weten de hulpverleners van de Zelfmoordlijn dus niet wie ze aan de telefoon hebben. Maar als de oproepers zelf hun identiteit bekendmaken, grijpen ze bij de Zelfmoordlijn in sommige omstandigheden wel in. "We gaan ervan uit dat er altijd ambivalentie is. De mensen blijven twijfelen tussen leven en dood", legt de directrice van de Zelfmoordlijn Kirsten Pauwels uit.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn, 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be.

Meest gelezen