© Bernal Revert - creative.belgaimage.be

Rode Duivels tegen Japan: "Meer politietoezicht en geen glas in en rond het stadion"

De politie van Brugge beschouwt de oefeninterland België-Japan, die vanavond wordt gespeeld in het Jan Breydelstadion, als een risicomatch. Met alle maatregelen vandien. 

Drie weken geleden waren er rellen na de competitiewedstrijd Club Brugge-Antwerp en zowel de politie als het stadsbestuur vrezen dat het opnieuw fout kan lopen, er zouden wel eens relschoppers kunnen zijn die zich zullen mengen onder de fans van de Rode Duivels. 

"Daarom nemen we de maatregelen die we nemen voor élke risicowedstrijd. Het is een wedstrijd van de nationale ploeg, dus leden van de harde kern van welke Belgische club dan ook kunnen er zijn", zegt Yves Rotty, van de afdeling logistiek van de Brugse politie. "We willen dan ook de mobiliteit verhogen, zodat iedereen snel van hier naar daar kan. Want er zullen veel supporters zijn die de omgeving niet echt kennen.  Bovendien zal er een verhoogd politietoezicht zijn. En er is een burgemeestersbesluit dat bepaalt dat er geen glas mag worden gebruikt in en rond het stadion." En een alcoholverbod? "Neen, we willen dat voetbal een stuk feest is, een pintje zal kunnen, maar dus niet in een glas."

Enkele honderden Japanse fans zijn al in Brugge, maar die boezemen de politie weinig angst in. "Uit alle informatie die we hebben, kunnen we concluderen dat dat zeer gedisciplineerde mensen zijn waarmee er nog nooit eerder problemen zijn geweest", besluit Rotty.

Meest gelezen