Videospeler inladen...

FilmWard tipt: hoogstaande cinema van eigen bodem, studie van geweld en geflopte thriller

Het frisse en natte weer is een goed argument om richting bioscoop te trekken. Ward Verrijcken geeft ons daarvoor graag enkele filmtips mee.

"Zagros" is een interessante en mooie film gemaakt door de Koerdische-Turkse-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa. Het verhaal gaat over een Koersische herder die samen met zijn vrouw en kind naar Brussel verhuist en moeite heeft om zich aan te passen omdat hij vastgeroest zit in de tradities van de Koerdische gemeenschap. De film is zeer goed geschreven, zeer goed vertolkt en zeer goed geregisseerd, warm aanbevolen.

"You were never really here" is een straffe film van de Schotse cineaste Lynne Ramsay. Ze maakt een studie van geweld: hoe onmenselijk wordt een mens als zijn leven helemaal in het teken van geweld staat. Het hoofdpersonage probeert persoonlijke trauma's te overleven door een meisje te redden dat ontvoerd is door een afschuwelijke mensonterende prostitutiering.

De thriller "The Snowman" is gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van Jo Nesbø, een Noorse bestsellerauteur. De detective Harry Hole voert onderzoek naar een seriemoordenaar die sneeuwpoppen achterlaat als een soort handtekening. Ondanks de grote namen op de affiche is de film geweldig hard geflopt in Amerika.

Fans van dames en heren gehuld in capes kunnen dan weer naar "Justice league", een superheldenfilm met Ben Affleck als Batman, Henry Cavill als Superman en Gal Gadot als Wonder Woman.

Meest gelezen