Videospeler inladen...

Diamant van 163 karaat brengt ruim 28 miljoen euro op

De grootste kleurloze diamant ooit geveild heeft ruim 28 miljoen euro opgebracht. De koper wenst anoniem te blijven. Het gaat om een loepzuivere diamant van 163 karaat die aan een ketting hangt die bezet is met kleinere diamanten.

De diamant is vorig jaar gevonden in een mijn in Angola en woog toen 403 karaat. Het was de grootste ooit gevonden in het Afrikaanse land. Juweelontwerpers hebben daarna maandenlang de steen zeer zorgvuldig bewerkt en gepolijst. Daarna is hij bij een Zwitserse juwelier in een ketting geplaatst die bezet is met kleinere diamanten.

Het veilinghuis Christies in Genève in Zwitsersland heeft het juweel uiteindelijk geveild. Een anonieme koper heeft er ruim 28 miljoen euro voor betaald.

Meest gelezen