Ivanka Trump: "Dat haar opa zo trots op haar is, maakt mijn dochter erg blij"

"Donald Trump haalt zijn charmeoffensief boven." Dat blokletterden eind vorige week diverse Amerikaanse media, nadat Donald Trump tijdens zijn officiële bezoek aan China, een video van zijn kleindochter Arabella aan de Chinese president Xi en zijn echtgenote getoond had. Hetzelfde filmpje werd later ook tijdens het officiële banket in Peking getoond. Dat filmpje ging in China snel viraal en kon op veel applaus rekenen. Ivanka Trump, moeder van Arabella, kon gisteren op Fox News alvast haar fierheid niet wegsteken.

Ivanka Trump keerde afgelopen weekend al terug naar de VS, nadat ze haar vader enkele dagen vergezeld had tijdens diens Azië-reis. In het tv-programma "Fox and friends" blikte ze met trots terug op het China-moment van haar dochter: "Het was zo’n mooi moment. Maar het beste was toch haar reactie te zien. Toen ik haar de beelden toonde van haar opa die aan president Xi de video toont waarop te zien is dat ze aan het zingen is, was ze zo trots dat hij zo trots was op haar. En ook natuurlijk dat president Xi gezegd had dat ze het er heel goed vanaf gebracht had."

"Ze bloosde er zelfs van. Ze liet me die beelden voortdurend opnieuw aan haar tonen. Ze had dan ook veel geoefend om dit kleine optreden te kunnen realiseren."

Maar op de vraag wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor het feit dat haar dochter Chinees kan praten, bleef dochter Trump opnieuw erg vaag: "Ik mag me gelukkig prijzen dat ik kan rekenen op heel wat steun, want ik kon haar dat onmogelijk zelf hebben geleerd."

Het zou de nanny van het gezin Trump zijn, XiXi, die aan de basis zou liggen van de kennis van het Chinees van Arabella. Maar daar doen de Trumps al enige tijd erg vaag over. XiXi wordt even vernoemd in het boek van Ivanka, "Women who work", maar voor het overige wordt de indruk gewekt dat de Trumps het zonder nanny stellen. Ook Donald Trump mijdt elke melding van haar en heeft het vooral over de "goede, intelligente genen" die aan de basis liggen van Arabella’s pienterheid.

Toch concludeerde nieuwswebsite Splinter News alvast dat de aandacht voor de Chinese verzen die Arabella tijdens haar optreden uitsprak vooral een eerbetoon moeten zijn aan nanny XiXi, onder de titel: "Justice for Ivanka’s Chinese Nanny, XiXi".

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen