MR: "Fusie Brusselse politiezones pas zinvol als die meerwaarde biedt"

De Franstalige liberalen van de Mouvement Réformateur (MR) blijven koele minnaars van een fusie van de zes Brusselse politiezones. Volgens Philippe Pivin, burgemeester van Koekelberg en vicevoorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, kan zo'n fusie alleen als de meerwaarde ervan wordt aangetoond. Hij wacht de conclusies van drie experts af die zich in opdracht van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de kwestie van de politiezones buigen.

"Men moet geen misbruik van de gebeurtenissen van vorig weekend maken om dit te eisen", zegt Pivin aan VRT NWS. "Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft vanmiddag nog in de Kamercommissie gezegd dat er meer sereniteit in dit dossier nodig is." 

"Voor ons kan een fusie pas als de meerwaarde ervan kan worden aangetoond. Een fusie is echt geen magische oplossing voor alles", aldus Pivin. Hij wijst erop dat de korpschefs van de zes Brusselse politiezones nu al geregeld samenkomen om uit te zoeken hoe ze beter kunnen samenwerken. "Noch bij de korpsen noch bij de burgemeesters zijn er voorstanders van een fusie."

Pivin wacht liever de conclusies af van drie experts die zich in opdracht van Binnenlandse Zaken over de problematiek van alle politiezones buigen. "Tegen volgende zomer zou het rapport klaar zijn, en het zou verstandig zijn om met conclusies te wachten tot na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar."

Meest gelezen