Videospeler inladen...

Pianist Joep Beving: “Spotify heeft me een wereldpubliek gebracht, het is echt een sprookje”

Joep Beving is een Nederlandse componist en pianist. Hij verovert momenteel de wereld met zijn minimalistische pianomuziek én met dank aan een afspeellijst op de digitale muziekaanbieder Spotify.

“Tien jaar geleden was de muziek best wel een donkere plek, maar nu is het anders”, doet Joep Beving zijn verhaal in “Van Gils & Gasten”. 

In 2015 bracht hij zijn eerste album "Solipsism" uit. Hij zette zijn muziek ook op Spotify. Wie weet zou iemand het mooi vinden?

Alles veranderde toen zijn muziek terechtkwam op een van de populairste afspeellijsten van Spotify, “peaceful piano”. Ondertussen is de muziek van Joep Beving via die weg al meer dan honderd miljoen keer gestreamd.

Een van de redenen van zijn succes is volgens Joep “dat mensen tegenwoordig muziek beluisteren voor een bepaalde stemming. Ze willen bijvoorbeeld rust in hun hoofd.” En dan komen ze terecht bij een een afspeellijst met rustige pianomuziekjes.

Het streamingsucces vertaalt zich ook in een aardig inkomen. “Ik heb mijn job kunnen stoppen”, zegt Joep Beving. “Ik heb heel veel aan deze lijst te danken. Spotify heeft me een wereldpubliek gebracht, het is echt een sprookje.” Ondertussen is hij ook met een echt platenlabel in zee gegaan en heeft hij een tweede album, “Prehension’, uit .

Joep live aan het werk zien? Dat kan op 27/01 in Mechelen (CC Mechelen), 16/02 in Leuven (CC30) en 31/03 in Hasselt (CCH)

Meest gelezen