Videospeler inladen...

Bob Geldof geeft akte van onderscheiding aan de stad Dublin terug

De Ierse rockzanger en mensenrechtenactivist Bob Geldof heeft zijn onderscheiding van de stad Dublin "Freedom of Dublin" weer ingeleverd. Hij wil niet geassocieerd worden met de Myanmarese leider Aung San Suu Kyi, die dezelfde titel kreeg.

Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi ligt al weken onder vuur nadat ze door de Verenigde Naties werd beschuldigd van etnische zuivering op de Rohingya's, een moslimminderheid in het overwegend boeddhistische land Myanmar. Geldof ging de akte officieel teruggeven op het stadhuis van Dublin.

Sinds het ontstaan van de titel in 1876 zijn 78 mensen aan de lijst toegevoegd. Het gaat om onderscheidingen wegens verdiensten voor de stad, of om bekende figuren die Dublin met een bezoek hebben vereerd. Volgens Geldof heeft Aung San Suu Kyi de stad Dublin en Ierland bedrogen, en is ze een moordenaar.

 

Meest gelezen