Samenscholingsverbod in Antwerpse Brederodewijk vroeger opgeheven dan verwacht

Twee weken vroeger dan verwacht wordt het samenscholingsverbod in de Brederodewijk in Antwerpen opgeheven. Eind oktober waren er rellen tussen Turken en Koerden, en kondigde burgemeester De Wever een samenscholingsverbod van een maand af. Na twee weken is het dus niet meer van kracht.

Het samenscholingsverbod wordt opgeheven omdat het rustig blijft in de buurt van de Brederodewijk in Antwerpen. De Wever had intussen ook een gesprek met vertegenwoordigers van de Turkse en Koerdische gemeenschap.  Die hebben beloofd dat ze inspanningen zouden doen om vreedzaam samen te leven in Antwerpen.  

Intussen zijn ook enkele café's die vroeger moesten sluiten weer gewoon open.  Vanuit deze cafés zouden de relschoppers vertrokken zijn.  Intussen gaat het onderzoek naar de daders van de rellen verder.

Meest gelezen