Stoere mannen met baarden tonen hun zeemeerminstaart

De keuze lijkt eindeloos te zijn en dus is het belangrijk om een originele invalshoek te vinden bij het opmaken van een jaarkalender, om zo toch maar de koper in zijn geldbeurs te doen duiken voor een of ander goed doel. Het goede doel was een vereniging die met behulp van paarden mensen met mentale problemen helpt. De manier waarop men probeerde op te vallen tussen het oneindig aantal jaarkalenders was daarenboven best origineel: mannelijkheid dankzij opvallende gezichtshaargroei combineren met de elegantie van een zeemeerminstaart.

Het was een idee dat de "Newfoundland  and Labrador Beard & Moustache Club" uit Canada onmiddellijk genegen was. Al bleek de fotosessie zelf moeilijker dan verwacht.

Hasan Hai, oprichter van de baarden- en snorrenvereniging, op CBC News: "Met zo’n visstaart rond je benen bewegen is niet zo makkelijk. Om van de ene naar de andere plaats te gaan komt er heel wat op en neer springen bij kijken. Of kronkelend over de grond. Maar intussen wordt er wel heel wat afgelachen."

"Wat ook plezant is aan deze fotoshoot is het feit dat we de hardnekkig ingeburgerde normen van wat het ene en wat het andere geslacht is, in vraag kunnen stellen. De foto’s geven je een heel ander beeld van hoe mannelijk zijn er kan uitzien. Uiteindelijk merkten we dat we als zeemeermannen makkelijk de spot konden drijven met de steretype vooroordelen. En ja, op deze manier bloot poseren heeft sommigen ook meer zelfvertrouwen over hun lichaam gegeven."

"De reacties zijn ronduit positief. Daarom durf ik zeggen dat ik mijn waardigheid graag verkoop voor een goed doel", aldus de man nog.

Meest gelezen