Foto: Mario Debontridder

VLM Airlines heeft alle nodige vlieglicenties beet

Luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft al haar Belgische vlieglicenties te pakken. Vanmorgen was er al toestemming om te vliegen met de twee A320-toestellen die ze van Thomas Cook Airlines Belgium heeft overgenomen, vanavond bevestigt VLM Airlines aan VRT NWS dat ook de vergunning voor de kleinere Fokker-toestellen binnen is. 

Vanavond bevestigt de topman van VLM Aiurlines aan VRT NWS dat de noodzakelijke vliegvergunning voor de Fokker 50 toestellen vanavond is binnengelopen. De maatschappij vliegt wel al met zo'n toestel tussen Antwerpen en London City, maar met een Sloveense luchtvaartlicentie.

De federale overheidsdienst Mobiliteit bevestigde vanmorgen dat hij VLM Airlines de toelating heeft gegeven om de vlieglicentie van Thomas Cook Airlines Belgium voor Airbus A320-vliegtuigen te gebruiken. VLM heeft trouwens ook 40 personeelsleden van Thomas Cook Airlines overgenomen.     

Intussen is één A320 al bestickerd met het VLM-logo. Het toestel heeft ook al enkele chartervluchten uitgevoerd. Lijnvluchten zijn voor later.     

Op middellange termijn is het de bedoeling dat de Airbussen en de Fokkers ook zogenoemde feedervluchten gaan uitvoeren naar Brussel of Oostende, van waaruit VLM langeafstandsvluchten naar bestemmingen in China wil laten vertrekken. Voor die vluchten heeft de maatschappij wel nog geen geschikte toestellen in haar vloot.

Meest gelezen