NICOLAS MAETERLINCK

Antwerpse Meir streeft Brusselse Nieuwstraat voorbij als duurste locatie voor winkels

De Meir in Antwerpen staat alleen aan kop als duurste locatie in het land om een winkelruimte te huren. Vorig jaar deelde de Meir de koppositie nog met de Nieuwstraat in Brussel. Daar bleef de huurprijs stabiel op 1.850 euro per vierkante meter per jaar. Op de Meir is dit inmiddels 1.950 jaarlijks euro per vierkante meter.

 

Twee jaar geleden deelden de twee straten de koppositie ook nog met de Brusselse Louizalaan. Uit een studie van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield blijkt dat daar de huren licht zijn gedaald tot 1.800 euro per vierkante meter op jaarbasis. Andere duren straten voor winkelpanden in België zijn de Gentse Veldstraat (1.375 euro) en de Hasseltse Hoogstraat (1.250 euro).

Fifth Avenue duurste winkelstraat ter wereld

De duurste winkelstraat ter wereld is Fifth Avenue in New York. Daar telt een winkelketen omgerekend 28.262 euro per vierkante meter per jaar neer. De Champs Elysées in Parijs zijn langer de duurste winkelstraat in Europa. Dat is inmiddels New Bond Street in Londen (16.200 euro per vierkante meter per jaar). Een winkelpand op de Champs Elysées kost nog wel altijd 13.255 euro op jaarbasis.

Meest gelezen