Australië wordt het 25e land dat homohuwelijk toestaat

De Australiërs hebben voor het homohuwelijk gestemd. Binnenkort kunnen koppels van hetzelfde geslacht er dus trouwen. In België is dat al een tijd het geval, maar in welke andere landen is het mogelijk?

In ons land is het homohuwelijk al mogelijk sinds 2003. België was daarmee het eerste land na Nederland dat het huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht mogelijk heeft gemaakt. Nu heeft Australië via een referendum per post ook beslist om het homohuwelijk in te voeren.

Holebi's kunnen er binnenkort dus trouwen, want premier Malcolm Turnbull liet weten van plan te zijn "de wil van het volk te respecteren". Australië wordt daarmee het 25e land ter wereld waar het mogelijk is.

De volledige lijst:

 • Argentinië
 • Australië
 • België
 • Brazilië
 • Canada
 • Colombia
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Finland
 • Frankrijk
 • IJsland
 • Ierland
 • Luxemburg
 • Malta
 • Mexico
 • Nederland
 • Nieuw-Zeeland
 • Noorwegen
 • Portugal
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde staten
 • Uruguay
 • Zweden
 • Zuid-Afrika

Meest gelezen