BELGA/MAETERLINCK

Brussel verplaatst vuurwerk oudejaar naar Atomium

Wie in Brussel oudejaar wil vieren, moet voor het eerst niet in het centrum zijn. Het vuurwerk zal dit jaar worden ontstoken aan het Atomium, aan de rand van de stad. In het centrum zijn er op dit moment werkzaamheden aan de gang om een autovrije voetgangerszone te creëren. 

Het stadsbestuur heeft de knoop doorgehakt om het vuurwerk te verplaatsen, schrijft de krant La Dernière Heure en is bevestigd aan VRT NWS. Als de werkzaamheden in het centrum achter de rug zijn, zou het vuurwerk wel opnieuw naar het centrum verhuizen.

Traditioneel werd het vuurwerk altijd afgestoken op de Kunstberg, vlak bij het Koninklijk Paleis. Drie jaar geleden besliste het stadsbestuur om het spektakel te verhuizen naar het De Brouckèreplein in het centrum van de stad. Dat plein ligt in de voetgangerszone die het stadsbestuur heeft ingevoerd en moest volgens ex-burgemeester Mayeur "de Times Square van Brussel worden".

Dat De Brouckèreplein is op dit moment echter een bouwwerf, daarom kon het vuurwerk er dit jaar niet doorgaan. De stad heeft beslist om het vuurwerk niet opnieuw naar de kunstberg te verhuizen, maar om te kiezen voor een locatie aan de rand van de stad.

Meest gelezen