Danny Van Assche wordt de nieuwe baas van ondernemersorganisatie Unizo

Danny Van Assche, de topman van Horeca Vlaanderen, wordt de nieuwe baas van ondernemersorganisatie Unizo. Dat bevestigt hij zelf aan persagentschap Belga. Van Assche is 45 en volgt bij Unizo Karel Van Eetvelt op, die net na de zomer zijn overstap aankondigde naar Febelfin, de sectororganisatie van de banken.

Wat ziet Van Assche als zijn belangrijkste uitdaging? "Ik moet er mee voor zorgen dat er een klimaat heerst in ons land waar ondernemingen goed gedijen. Vandaag is ondernemen een kwestie van innoveren, van meer dan ooit met je tijd meegaan en inspelen op nieuwe opportuniteiten. En daarnaast moet Unizo een bijzonder goede service bieden aan haar leden."

De nieuwe topman kent Unizo. Van 2005 tot 2010, net voor zijn overstap naar Horeca Vlaanderen, werkte hij er als adviseur Sociale Zaken op de studiedienst. "Die grote affiniteit met de organisatie en haar leden, en met het sociaal overleg, vormden belangrijke elementen om Danny Van Assche voor te dragen", meldt Unizo in een persbericht. "Dat, in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Horeca Vlaanderen de afgelopen jaren heeft geleid en verder uitgebouwd."  

De raad van bestuur van Unizo heeft Danny Van Assche voorgedragen als nieuwe gedelegeerd bestuurder. De voordracht gebeurt formeel op de algemene vergadering van 7 december.

Meest gelezen