Iraaks koppel en hun baby bevrijd uit metalen kist in vrachtwagen in Adinkerke

In Adinkerke heeft de politie vanmorgen een Iraakse man, zijn hoogzwangere vrouw en hun dochtertje van 11 maanden oud bevrijd uit een metalen kist. Die kist was verstopt in een vrachtwagen. "Levensgevaarlijk", benadrukt Frank Demeester van het parket van West-Vlaanderen.

De chauffeur van de vrachtwagen verwittigde zelf de politie toen hij een baby hoorde huilen. In een metalen kist in de vrachtwagen troffen de speurders een Iraaks koppel met hun baby van 11 maanden aan. De vrouw was hoogzwanger. 

Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat de slachtoffers eerst geweigerd hadden zich in de kist te verstoppen, maar de mensensmokkelaars bedreigden hen met een mes. Van de smokkelaars ontbreekt voorlopig elk spoor. 

"Levensgevaarlijke omstandigheden"

Frank Demeester van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge benadrukt hoe gevaarlijk de situatie was. "Levensgevaarlijk. Het was een zeer beperkte ruimte waar ook een aantal leidingen van de vrachtwagen lopen. Anderzijds kunnen de slachtoffers er ook niet uit. Bij een ongeval zullen zij de eerste slachtoffers zijn."

Meest gelezen