Videospeler inladen...

Paus krijgt Lamborghini, maar geeft hem meteen weg

Paus Franciscus heeft van de Italiaanse autobouwer Lamborghini een speciaal exemplaar van het type Huracan gekregen. De paus gaat de bolide veilen voor het goede doel.

De paus heeft een peperdure Lamborghini gekregen van de Italiaanse autobouwer, het is een speciaal exemplaar type Huracan. Hij gaat de sportwagen veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar christelijke vluchtelingen in Irak, naar slachtoffers van mensenhandel en prostitutie, en naar Italiaanse goede doelen die helpen in Afrika.

De Lamborghini werd aangepast aan de wensen van de rooms-katholieke kerk. Zo is het een gepersonaliseerde witte bolide geworden met een gouden lijn, net zoals het gewaad van de paus. De Lamborghini werd door de paus gezegend en gesigneerd in Vaticaanstad. 

AFP or licensors

Veiling

Veilinghuis Sotheby’s zal de veiling van de Huracan verzorgen. De prijs voor een Lamborghini type Huracan start om en bij de 183.000 euro. Verwacht wordt dat deze speciale editie heel wat meer zal opbrengen.

Blauwe Ford

Paus Franciscus zelf houdt het binnen de muren van het Vaticaan bij zijn eenvoudige blauwe Ford. Tijdens buitenlandse reizen laat hij zich graag rondrijden in een bescheiden wagen van het merk Fiat of Kia. Deze witte Lamborghini met een topsnelheid van 325 kilometer per uur lijkt niet meteen aan de paus besteed. 

AFP or licensors

Meest gelezen