Videospeler inladen...

Philippe Close: "Politie blijft aanwezig, maar rust is teruggekeerd"

De burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) is tevreden over het politieoptreden bij de onrust van vanmiddag. "We analyseren voortdurend onze procedures, maar ik vind dat de politie goed werk heeft geleverd vanmiddag", aldus Close.

De Brusselse burgemeester Philippe Close heeft na afloop van de onrust op het Muntplein van vanmiddag gereageerd voor de camera's van "Terzake". "De omstandigheden van de rellen van vandaag zijn anders dan de rellen van afgelopen zaterdag", aldus Close.

"Zaterdag zijn de rellen gestart na een voetbalwedstrijd. Vandaag heeft de oproep van een Youtuber de onrust veroorzaakt. Dat is niet dezelfde omstandigheid."

Close vindt dat de politie goed werk heeft geleverd vandaag. "De rol van de politie, is orde in het centrum te houden. We tolereren niets in het centrum. Mensen die de politie provoceren, worden opgepakt", zegt Close.

De burgemeester meldt dat het te vroeg is om een link te leggen tussen de rellen van afgelopen zaterdag en het incident van vandaag. "Maar we moeten tonen dat we met de politiediensten aanwezig zijn in de stad. De vandalen moeten weten dat er regels zijn in de stad. Niet alle jongeren uit Brussel nemen deel aan deze rellen. Maar voor het deel van de jongeren die deelnemen, is de boodschap duidelijk. Het is onaanvaardbaar. We leven in een land met regels en die moeten nageleefd worden."

"De rust is intussen teruggekeerd en onze politieagenten blijven samen met de federale politie aanwezig in het centrum van de stad. We hebben alles gedaan om de rust terug te brengen in de stad", besluit Close.

Meest gelezen