Marcel Top

Rellen in Brussel hebben voor 30.000 euro schade berokkend aan openbare infrastructuur

De rellen van afgelopen zaterdag in het centrum van Brussel hebben in totaal voor meer dan 30.000 euro schade berokkend aan de openbare infrastructuur.  De relschoppers rukten heel wat verkeersborden en vuilnisbakken uit, zegt de Brusselse schepen van Openbare Werken Els Ampe (Open VLD).

De stad Brussel heeft becijferd dat de schade aan de openbare infrastructuur na de rellen van zaterdag opgelopen is tot 30.000 euro.

"Dat gaat onder meer over verkeerslichten en verkeersborden die omver getrokken zijn (20.000 euro). Het gaat ook over vuilnisbakken die vervangen moeten worden voor een totaalbedrag van 7.000 euro en er zijn ook voetpaden beschadigd voor 3.000 euro. Dan is ook nog de opkuis", zegt schepen van Openbare Werken Els Ampe.

De stad Brussel gaat een klacht indienen bij de rechtbank om het geld terug te krijgen van de relschoppers, zodat de belastingbetaler er niet voor moet opdraaien. De meeste relschoppers moeten wel nog worden opgespoord.

Meest gelezen