Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Rutte over uithaal naar België: "Ik had die opmerking niet zo hoeven maken"

De Nederlandse premier Mark Rutte erkent dat hij ons land onnodig heeft geschoffeerd. Vorige week had Rutte de beslissing van de Nederlandse regering om de dividendbelasting af te schaffen verdedigd door te verwijzen naar België, dat volgens hem een slecht voorbeeld is. Vandaag gaf de Nederlandse premier toe dat hij misschien wel wat onhandig is geweest.

Rutte had gezegd dat het fiscale klimaat in België zo slecht is dat ons land nog maar één multinational over heeft: bierbrouwer AB InBev. "We zien in België wat er gebeurt als je de bakens niet op tijd verzet", zei hij voor de camera's van de NOS.

"Dit is een zeer onhandige reactie in een moeilijk debat in Nederland", had een boze premier Charles Michel (MR) gereageerd. Hij vond de uitspraak van zijn Nederlandse collega vooral getuigen van slecht te zijn geïnformeerd.

Rutte geeft vandaag toe dat hij "een boze collega heeft gesproken".  "Ik had de opmerking misschien niet zo hoeven maken, maar inhoudelijk vrees ik dat het feit klopte", aldus nog de Nederlandse premier. Echte excuses waren volgens hem dan ook niet aan de orde.

Meest gelezen