Speurders doorzoeken bureaus van VW-directeurs

Speurders van het openbaar ministerie en de fiscus hebben dinsdag de bureaus doorzocht van bestuursleden van Volkswagen. 

Tijdens de actie werden de bureaus van CFO Frank Witter, HR-directeur Karlheinz Blessing en de huidige voorzitter van de raad van toezicht en voormalig CFO Hans Dieter Pötsch doorzocht. De huiszoekingen zouden onderdeel zijn van het onderzoek naar Bernd Osterloh, wiens kantoor ook werd doorzocht. De voorzitter van de ondernemingsraad zou jarenlang onrechtmatig hoge bonussen zijn toegespeeld. 

Osterloh is als vertegenwoordiger van de Volkswagen-werknemers voorzitter van de ondernemingsraad, en kan vanuit die positie zijn veto stellen tegenover belangrijke hervormingen binnen het bedrijf. De man geldt dan ook als een van de machtigste figuren binnen het Duitse autoconcern.  

Meest gelezen