Videospeler inladen...

Minstens 14 doden bij "ongeziene" overstromingen in Griekenland

In Griekenland zijn minstens 14 mensen omgekomen bij overstromingen in buitenwijken ten westen van de hoofdstad Athene. Het heeft de hele nacht hevig geregend en gestormd in en rond de Griekse hoofdstad.

"Ongeziene overstromingen", zo omschrijft de brandweer van Athene de toestand. De Griekse hoofdstad werd afgelopen nacht geteisterd door storm en hevige regen. In enkele westelijke buitenwijken leidde dat tot ernstige overstromingen. Auto's werden meegesleurd, huizen en winkels liepen onder, modder stroomde door de straten. Een deel van autosnelweg van Athene naar Korinthe was zo goed als onberijdbaar en is afgesloten. De brandweer kreeg honderden oproepen binnen.  

Vijf dodelijke slachtoffers vielen in de gemeenten Mandra en Nea Peramos. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen, allemaal ouderen. Twee van hen werden dood aangetroffen in hun huis, een souterrain, drie anderen vóór hun woning. Kort na middag werden aan de kust in de buurt van Mandra nog twee lichamen gevonden, en in de vooravond stelde de brandweer het aantal bij naar 14 dodelijke slachtoffers. Er zijn ook nog enkele mensen vermist.

Gisteren werd ook al de noodtoestand uitgeroepen op Symi, een klein eiland in de Egeïsche Zee. Ook daar veroorzaakte de hevige regen zware overstromingen. Het eiland kwam ook zonder stroom te zitten. Niet alleen in Griekenland, ook in grote delen van Italië heeft het de voorbije dagen stevig geregend.

Meest gelezen